kids in shoes

Supinált cipőt az iskolába is!

Amelyik gyermeknek némi deformitás, ortopéd probléma jellemző a lábára, azoknak az ortopéd szakorvosok az ún. supinált cipőket ajánlják, melyek képesek kezelni az apróbb lábtartás-beli problémákat. Ha supinált cipőt adunk a gyermekünkre, akkor ezeket a kisebb problémákat kiküszöbölhetjük vele, amit a gyermek majd idővel ki is nő, így felnőttkorára ezek a problémák legtöbb esetben megszűnnek.

Van néhány olyan tanács az ortopéd orvosok részéről, amelyet nem árt tudnunk a supinált cipők alkalmazásával kapcsolatban, vagyis nem mindenkinek jók ezek a cipők. Például, ha valakinek teljesen egészséges a lába, akkor teljesen fölösleges ezt a fajta cipőt választani. Sokan mondják, hogy megelőzési célból választják, ám ez sem megfelelő indok a szakemberek szerint.

A másik tévhit, hogy a supinált cipő majd megoldja a kialakult problémáját a lábnak. Nem, a supinált cipő nem csodaszer, éppen ezért nem gyógyítja meg a lábat, csupán segít abban, hogy a láb egészséges szögben álljon. Emellett nélkülözhetetlen a láb rendszeres tornáztatása, az izmok folyamatos és fokozatos erősítése. Enélkül nem várhatunk gyógyulást a gyermekünknek. Ortopéd orvosok ajánlásával nagyon jó gyakorlatok vannak, és ugyanilyen jó az egyenetlen talajon történő járás is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz − 8 =