Reiki tanfolyam autentikus forrásból

A Reiki az egyik legismertebb kézrátétellel történő természetes gyógymód, amely származási helyéről, Japánból indult világhódító útjára. Érdekes módon, bár a kiindulási hely Japán volt, az igazi népszerűségét az amerikai mestereknek köszönheti, akik közérthetőbbé és elérhetővé tették a reiki tanfolyam keretén keresztül ezt a japán technikát.

Azonban, aki úgy dönt, hogy szeretné megtanulni az eredeti technikákat, annak érdemes a tradicionális forráshoz fordulni. Hogy miért? Nos azért, mert a Jikiden Reiki kurzus tematikája számos elemében különbözik a nyugati stílusokétól. Egyrészt a Jikiden tanátadási vonala igen rövid, mely garantálja az energetikai átadás tisztaságát. Másrészt Chiyoko Yamaguchinak és fiának köszönhetően ma is abban az eredeti formában folyik a reiki képzés, ahogyan azt 1930-as években Dr. Chujiro Hayashi tanította. Így kevésbé vesztek el, vagy kaptak egyéni ízt a tanítások és mentesek a nyugaton elterjedt ezoterikus tanításoktól is.

A Jikiden Intézet által képviselt autentikus reiki tanfolyam előnye éppen az, hogy közvetlenül a forrásból meríthetsz megismerve a reiki eredeti szellemiségét és technikáit. Éppen ennek köszönhető, hogy megérheted pl. a behangolás, a kezelés spirituális részét érintő dolgokat, melyekről valószínűleg nem kaptál teljes útmutatást korábban. A reiki oktatás során az eredeti technikák és használatuk, a mögöttük rejlő elgondolások megértése szintén hozzájárul a kezelésed hatékonyabbá tételéhez. A reiki tanfolyam oldott hangulata, a 62 oldalas nyomtatott jegyzet, a számos eredeti dokumentum és fénykép és a gyakorlatias reiki képzés mind mind hozzájárul, hogy igazán hatékonyan megtanuld ezt a japán módszert.

A tapasztalt gyakorlók elmondása szerint a Jikiden szemléletének elsajátítása növelte a reikiben való elmélyedést, javult az energia érzékelés, egyszerűbbé és letisztultá vált ez a japán technika. A reiki kurzus így sok ember számára egy feledhetetlen élmény.
Ha szeretnél eredeti japán reiki tanfolyam képzésesen részt venni mindenképpen érdemes a Jikiden irányzatot megismerni, mely jelentősen kiegészítheti a tanultakat. Az sem gond ha korábban nem tanultál ilyesmit, akkor is szerettel várlak a reiki tanfolyamon!
Bővebb információt Szabó Gábor shihan (tanár) oldalán talász a jikidenreiki.hu weboldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − 8 =