OKJ képzés diploma után

Sok hallgató az egyetem, vagy főiskola padjából kikerülve szembesül az álláspiac rideg valóságával. Vannak szakmák, amire nincs kereslet, vagy éppen a túljelentkezés jelent problémát. Nem ritka, hogy az egyetem elvégzése után újra a padokba kényszerülnek a hallgatók, de ezúttal már OKJ-s képzésen vesznek részt.

A diplomások körében vannak sláger képzések. Ezek általában a pénzügyi területhez kötődnek és sokszor az OKJ tanfolyamon való részvétel feltétele a felsőfokú végzettség. Ilyen képzések a vám- és pénzügyi ügyintéző, vagy a mérlegképes könyvelő, de vannak olyan szakmák is, ami népszerű, bár nem kötődik diplomához. Ilyen például a lakberendező, vagy az ékszerkészítő szakmák.

Vannak olyan területek is, amelyek bár nagyon hangzatosak, ám  óvatosan kell velük bánni. Egy reklámszervező szakmenedzser végzettség jól hangzik, de ne reménykedjünk benne, hogy ez tapasztalat nélkül piacképes szakma. Hasonló a non-profit manager, amire a hazai civil szféra fejletlensége miatt nincs kereslet.

Érdemes tehát előzetesen tájékozódni nem csak a OKJ képzésről, hanem az elhelyezkedés lehetőségeiről is. Ezt akár a képzést szervező cégtől is kérhetjük, de a kapott információkat mindenképpen ellenőrizzük.

Az OKJ képzésekről számos weboldalon, így a melyiksuli.hu vagy a nive.hu oldalon is tájékozódhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − három =