Nemzetközi középiskolát nyitnak Izraelben a közel-keleti béke szellemében

Nemzetközi érettségit adó közel-keleti középiskolát nyitnak a következő tanévtől Izraelben – adta hírül az izraeli Mááriv című napilap szerdán.

A Tel-Aviv melletti Ramat Hasaronban jövő szeptemberben megnyíló iskolába számos államból, köztük muzulmán országokból, Egyiptomból, Marokkóból és Irakból is várnak középiskolásokat, akiket izraeli gyerekekkel közösen tanítanak majd.
A nemzetközileg elismert érettségit nyújtó, bentlakásos intézményben angol lesz az oktatási nyelv. Csak kiváló általános iskolai bizonyítvánnyal lehet bejutni, és az éves tandíj 15-25 ezer dollár (3,-5,5 millió forint) lesz.
A diákok ötödét arab országokból érkező gyermekek, egy másik ötödét izraeli gyerekek adják, a többiek a világ más részeiről származó, különböző vallású tizenévesek lesznek.
Az iskolában különleges légkört szeretnének létrehozni, támogatni fogják a vezetői ambíciókat, a béke érdekében történő változásokra nevelnek és ebben szerepet szánnak a várhatóan kialakuló közösségi szellemnek.
Világszerte jelenleg tizennégy hasonló intézmény működik, többek közt Kanadában, Szingapúrban, Indiában, Boszniában, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Hongkongban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

5 + tizennégy =