kezdő síelő

Hogyan kezdjük síelni?

A téli sportok egyre népszerűbbek Magyarországon is, és ahogy a futás a tavasz és nyár sportja, a téli időszakban egyre többen szeretnének megtanulni síelni. De hogyan is fogjunk hozzá?

Sajnos idehaza a havas napok száma nem túl magas, és egyre csökkenő tendenciát mutat. De nem kell elkeseredni. Szerencsére a síelés alapjai már hómentes környezetben, akár nyáron is elsajátíthatóak. Erre szolgálnak a műanyag pályák, ahol, ha nem is természetes környezetben, de mégis a síelés alapjai megtanulhatóak.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet az éles bevetés, a téli időszakban! Kezdésnek érdemes a hazai sípályákon próbálkozni, már csak anyagi szempontokból is. A síelés nem olcsó sport, érdemes az elején feltérképezni, hogy valóban szeretni fogjuk-e ezt a sportot, vagy sem, és ha a kezdeti lépések után beleszeretünk (ehhez legalább egy lesiklás kötelező!) akkor érdemes belefektetni a sportba.

A síeléshez szükség van sílécre, sícipőre, síruhára, és néhány kiegészítőre (vax, stb.). A felszerelésen nem érdemes spórolni, mert az többe kerül. Van néhány ismert márka, amellyel nem tévedünk, ilyen például az Atomic sícipők és sílécek, de van más gyártó is. Érdemes a fórumokon, vagy a boltokban az eladók véleményét kikérni mielőtt nagybevásárlásba kezdünk.

Ha már átléptük a kezdő szintet, és megvan a felszerelésünk is, akkor jöhetnek a nagy kalandok, a külföldi sípályák. Szerencsére a legtöbb sípálya esetén több pálya került kialakításra a kezdőtől a profi szintig, így szép fokozatosan fejleszthetjük képességeinket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − kettő =