gyerekek

Egyre több játék kell az iskolában és óvodában

Egyre népszerűbbek a különböző játékok az iskolában, és az intézmények is egyre többet vásárolnak belőlük. Ennek az is oka, hogy a kötelező óvodai beiratkozással megnőtt az óvodában résztvevő gyermekek száma, így az intézményeknek bővíteni kellett kapacitásaikat.

Az óvodákban népszerűek a társasjátékok, és a készség és képességfejlesztő játékok.

Az iskolákban a délutáni iskolai tartózkodás kötelezővé tétele kényszerítette rá az alapfokú oktatási intézményeket a játékvásárlásra. Sok intézményben ugyanis nincs elegendő pedagógus, hogy a gyermekek számára folyamatos elfoglaltságot nyújtsanak. Természetesen fontos az is, hogy az oktatás mellett a gyerekeknek jusson idejük a kikapcsolódásra, játékra is.

A játékok ezért értelemszerűen az alsós osztályok körében népszerűek. A legnépszerűbb játékok általában az olcsóbb játékok, amelyet az iskolák szűkös költségvetéséből ki tudnak gazdálkodni. Ilyenek a sakk, a dominó, malom, és lehetne még sorolni a klasszikus játékokat.

Noha a játékvásárlás ma elsősorban a karácsonyi szezonhoz igazodik, de az intézményi játékvásárlások elsősorban a nyári-szeptemberi időszakban csúcsosodik ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

négy × kettő =