Balog: versenyképes és értékalapú iskola a cél

Versenyképes és értékalapú iskola létrehozása a cél – emelte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti tanévnyitón kedden Érden.

Balog Zoltán rámutatott: közös akarat, hogy jó, jobb legyen a magyar iskola, mint eddig, hogy képes legyen hatékony, versenyképes ugyanakkor értékalapú, minőségi oktatást megvalósítani. Olyan rendszert, ami egyszerre hű a magyar köznevelés hagyományaihoz, gyökerekhez, de mégis válaszol a jövő kihívásaira, a minden eddiginél gyorsabban és drasztikusabban változó világban – fogalmazott a miniszter.
Kitért arra is, hogy az idei tanévben a digitális kultúra elsajátítása kerül a középpontba. Jelezte: digitális oktatási stratégiát készítettek elő, amely a digitális nevelés alapelveit rögzíti a köznevelésben.
Balog Zoltán beszámolt arról, hogy mára a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak egy fillér adóssága sincs. Tovább emelkednek a pedagógusbérek, csökkenhet a kisdiákok terhelése is. Reményét fejezte ki, hogy a kisiskolásoknak a 45 perces órából a 30 perc tanulás és 15 perc játékosság kevésbé lesz terhelő, mint eddig.
(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 12 =